Úvod

Ahoj všichni.
Znáte seriál Špionky? Ne.
Tak na mé stránce je najdete.
Najdete zde, ale i omalovánky Winx, psaní a obrázky o WITCH, různá hlasování a odkazy na Dollz makery ( Výrobu panenek ), a další úžasné věci. Pokud vás něco napadne např. jak vylepšit můj blog, tak samozřejmě napište do komentářů.( Nejlépe do toho který je 
ihned pod úvodem.
Zda budete něco potřebovat (cokoli) napište mi na
Email : Aninka.Z@seznam.cz


středa 5. prosince 2007

                        Vánoční cukroví                      

Čokoládovo ořechové hvězdičky 

Ingredience :

Těsto - 1 vejce,1 žloutek, 125g cukr moučka,1bal.cukr vanilka,špetka soli,1vrch.lžička              inst.kávy, 60g čokoláda na vaření,225g mleté lískové ořechy,na špičku nože kypřícího              prášku.
Poleva - 50g cukr moučka,1bílek,popř.2-3 kapky vody

Postup :

Těsto :Vejce, žloutek, cukry, sůl a kávu vyšleháme.Čokoládu ve vodní lázni rospustíme a vlažnou přidáme do vaječné hmoty a ořechy promíchané s kypřícím práškem. Zpracujeme. 4 hodiny necháme odležet v chladu.
Poleva : Z bílku ušleháme tuhý sníh a postupně přidáme mouč.cukr. Hmota musí být roztíratelná.Vychladlé těsto vyválíme na moučkovém cukru na asi 1/2cm. Vykrajujeme hvězdičky,které potřeme silnou vrstvou polevy,kterou necháme vsáknout do těsta 10min. a pak dáme péct do předehřáté trouby na 140°c 


Lekníny

Ingredience :
Linecké těsto, kokos obarvený na zeleno, marmeláda, libovolný krém, želé, čokoláda

Postup : Z poloviny lineckého těsta upečeme spodní kolečka a z druhé poloviny květy. Květy vytvoříme tak, že vytiskneme velké hvězdy a položíme je na poklopené menší formičky košíčků.
Kokos pokropíme rozpuštěným zeleným bretonem, promícháme, nasypeme na plech a ve vlažné troubě usušíme. Na kolečka namažeme rozšlehaným bílkem kruh a obtiskneme ho v zeleném kokosu. Do středu dáme kousek marmelády. Kytičkám namočíme konce v čokoládě a necháme zaschnout. Na zelená kolečka s marmeládou přilepíme kytičky a střed vyplníme krémem a ozdobíme kouskem želé.





Kornoutky

Ingredience :
2 vejce, kolik váží vejce tolik pr. cukru a stejné množství hl. mouky

Postup :
Připravíme si tři plechy. Potřeme je voskem a papírem na nich vosk rovnoměrně rozetřeme, nebo je pomažeme tukem a vysypeme moukou, nebo použijeme peč. papír.
V misce třeme vejce, cukr i mouku. Třeme jen chvíli, hmota nemusí být příliš napěněná. Třetinu těsta tence natřeme doprostřed plechu do tvaru obdélníka ( nenatíráme na celý plech, jen na část). Vložíme do předehřáté trouby a zapečeme tak, že na povrchu není těsto syrové. Vyndáme a ostrým nožem ( používám kolečko na krájení pizzy) nařežeme na 4 - 6 čtverců cca 6x6 cm, případně nožem na plechu čtverečky pozdvihneme ( na peč. papíru toto není třeba) a dáme dopéct až začnou růžovět. Otevřeme troubu, plech mírně povytáhneme a vyndáme jeden čtvereček a okamžitě v ruce stočíme do kornoutu nebo přes držadlo vařečky do trubičky. Takto stočíme všechny. Pracujeme hodně rychle. Jen mírně vychladlý čtvereček tvrdne a láme se.
Vychladlé kornoutky máčíme v čokoládě a plníme libovolným krémem.




Sněhové žampióny

Ingredience :
3 bílky, 180g cukru krupice, čokoláda na vaření, kakao

Postup : Předehřejeme troubu na 95stupňů a připravíme si na plechy pečicí papír. Bílky našleháme elektrickým šlehačem při vysokých obrátkách na tuhý sníh a postupně do něj za stálého šlehání přidáváme cukr, až je sníh tuhý a lesklý.
Širokým kulatým hladkým nástavcem nastříkáme na plech kopečky o průměru asi 4 cm podobné hlavičkám žampiónů (na každou hlavičku jen jednou stiskneme sáček, aby hlavičky hub neměly vrstvy a zdobicí nástavec opatrně z kopečku sněhu stáhneme, aby se pokud možno nevytvořila špička). Nastříkáme stejný počet věžiček vysokých 3 cm, které by se měly podobat nožičkám hub.
Pečeme, resp. sušíme, asi 2 hod ( 95 - 100 stupňů), pak troubu vypneme a necháme plechy s cukrovím v zavřené troubě vychladnout.
Do hlaviček na spodní části vykroužíme ostrým nožíkem jamku.
Čokoládu nalámeme a ve vodní lázni rozpustíme (nebo v mikrovlnce na slabý výkon, aby se nepřipálila). Čokoládu neředíme tukem, neměla by téct, ale natírat se.
Příborovým nožem nabíráme čokoládu a natíráme ji na spodní části kloboučku (i v jamce) a přilepíme nožičku.
Necháme v chladu ztuhnout a pak přes sítko mírně poprášíme kloboučky kakaem.
Skladujeme dobře uzavřené ( mikro sáček, plechová krabice,...), aby cukroví nezvlhlo a nezměklo.





Zdroj :
Potraviny
             Jakodoma














Žádné komentáře: