Úvod

Ahoj všichni.
Znáte seriál Špionky? Ne.
Tak na mé stránce je najdete.
Najdete zde, ale i omalovánky Winx, psaní a obrázky o WITCH, různá hlasování a odkazy na Dollz makery ( Výrobu panenek ), a další úžasné věci. Pokud vás něco napadne např. jak vylepšit můj blog, tak samozřejmě napište do komentářů.( Nejlépe do toho který je 
ihned pod úvodem.
Zda budete něco potřebovat (cokoli) napište mi na
Email : Aninka.Z@seznam.cz


pátek 7. prosince 2007

Potpourri

Voňavá dárková krabička s potpourri, svíčkou a vonným olejem













Potřebujeme: lepenku, lněný a lýkový provázek, slaměnou mističku, celofánový pytlíček, kolečka sušeného pomeranče, hobliny, okvětní lístky růží, kousek celofánu, potravinovou fólii, lepidlo, nůžky, tužku, pravítko, děrovačku, lžíci, svíčku, červený vosk (např. ze svíčky), knot, kalíšek od čajové svíčky (nebo polovina skořápky od vlašského ořechu), vonný olej (např. Vanilka + Karamel)

Na potpourri: sušené okvětní lístky růží (různé barvy), sušené květy gladiolů, sušenou kůru pomeranče, badyán, celou skořici, muškátový oříšek, bobkový list

1) Z lepenky vystřihneme plášť krabice (podle obrázku) a ve víku prořízneme obdélníkový otvor. Krabici složíme a slepíme. Na okraji víka prorazíme děrovačkou čtyři otvory na provázek a stejně tak na okraji přední strany krabice. Otvor ve víku podlepíme celofánem. Krabičku ještě ozdobíme sušeným pomerančem.

2) V misce smícháme okvětní lístky růží, květy gladiolů a kůru pomeranče. Hvězdici badyánu rozebereme na dílky, muškátový oříšek a skořici nasekáme na kousky a vše promícháme se směsí. Takto vzniklým potpourri naplníme celofánový pytlíček a dozdobíme jej celými kousky badyánu, skořice, bobkovým listem a polovinou muškátového oříšku. Sáček zavážeme lýkovým provázkem.

3) Malou slaměnou mističku ozdobně naplníme připravenou směsí potpourri a potáhneme ji potravinářskou fólií.

4) Na lžíci nad svíčkou rozpustíme červený vosk, přimícháme do něj pár kapek vonného oleje a vlijeme jej do kalíšku od čajové svíčky nebo do skořápky od ořechu. Do tuhnoucího vosku vložíme knot a necháme zcela zatuhnout.

5) Připravenou krabičku naplníme hoblinami, navrch rozprostřeme vrstvu okvětních lístků růží, pokapeme ji vonným olejem a vložíme do ní pytlíček potpourri, misku potpourri, svíčku a lahvičku vonného oleje. Můžeme přidat ještě lísteček s napsaným složením potpourri. Nakonec proraženými dírkami v krabici protáhneme lněný provázek a zavážeme.

Mističky potpourri











Zdroj : Vánoční čas

Žádné komentáře: