Horká čokoláda
( 1 porce )
( 1 porce )
Ingredience :
200 ml mléka, 1/4 vanil. lusku ( vanilkový cukr ), 1 lžička cukru, 1 lžíce smetany, 20 g hořké čokolády
Postup :
Mléko nalijeme do hrnce, který předem vymyjeme studenou vodou.
Vanilkový luskpodélně nařízneme, dřeň vydlabeme a společně s luskem
( nebo vanil. cukr )
a cukrem, vložíme do mléka.Mléko přivedeme za stálého míchání
k varu a poté jej odstavíme ze sporákuavyjmeme vanil. lusk. Čokoládu
nalámeme na kousky a rozpustíme v horkém
mléce za stálého míchání. Smetanu ušleháme a přidáme do čokolády.
Můžeme dozdobit trochou šlehačky na vrch.
200 ml mléka, 1/4 vanil. lusku ( vanilkový cukr ), 1 lžička cukru, 1 lžíce smetany, 20 g hořké čokolády
Postup :
Mléko nalijeme do hrnce, který předem vymyjeme studenou vodou.
Vanilkový luskpodélně nařízneme, dřeň vydlabeme a společně s luskem
( nebo vanil. cukr )
a cukrem, vložíme do mléka.Mléko přivedeme za stálého míchání
k varu a poté jej odstavíme ze sporákuavyjmeme vanil. lusk. Čokoládu
nalámeme na kousky a rozpustíme v horkém
mléce za stálého míchání. Smetanu ušleháme a přidáme do čokolády.
Můžeme dozdobit trochou šlehačky na vrch.
Žádné komentáře:
Okomentovat