Tiramisu po česku
Ingredience: 2 balíčky piškotů, 2 pomazánková másla, 2 šlehačky, 200 g moučkového cukru, silná káva, rum
Postup přípravy: Pomazánková másla, šlehačku a cukr vyšleháme v krém. Dno nádoby vyložíme piškoty namočenými v kávě s rumem. Na ně navršíme část krému. Postup ještě jednou zopakujeme a navrch uhladíme zbytek krému. Dáme do chladu na 24 hodin uležet. Před podáváním posypeme kakaem.
Řezy rafaelo
Postup přípravy receptu:Předehřejeme si troubu na 170 °C a připravíme hluboký plech, který vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Ze všech ingrediencí na těsto vyšleháme hladkou hmotu, kterou vylijeme do připraveného plechu. Dobře promícháme kokos s cukrem a rovnoměrně touto směsí posypeme těsto.
Pečeme necelých 20 minut, kokos by neměl zrůžovět, takže je nutné ho při pečení hlídat.
Ihned, jak vyndáme z trouby, zalijeme celý moučník šlehačkou a necháme odležet. Pak moučník nařežeme a podáváme.
Ingredience:
Drobení:
cukr moučka
1/2 hrnku
strouhaný kokos
3/4 hrnku
poleva:
šlehačka
1 kelímek
Těsto:
olej
1/2 hrnku
vejce
2 ks
mléko
1 hrnek
prášek do pečiva
1 balíček
cukr moučka
3/4 hrnku
polohrubá mouka
2 hrnky
Drobení:
cukr moučka
1/2 hrnku
strouhaný kokos
3/4 hrnku
poleva:
šlehačka
1 kelímek
Těsto:
olej
1/2 hrnku
vejce
2 ks
mléko
1 hrnek
prášek do pečiva
1 balíček
cukr moučka
3/4 hrnku
polohrubá mouka
2 hrnky
Žádné komentáře:
Okomentovat