Dezert ,, Překvapení večera ´´
Ze 3 bílků ušleháme tuhý sníh, do něj zašleháme 70 g cukru, vmícháme
3 žloutky a pak 40 g polohrubé mouky. Ve vymaštěné a moukou vysypané
formě upečeme malý vyšší dort.
Až dort úplně vychladne, skrojíme z něj tenké víko a střed asi do dvou třetin
vydlabeme. Vydlabaný prostor naplníme vanilkovou zmrzlinou a přikryjeme
odříznutým víkem. Celý dort pokryjeme sněhem ze 3 bílků, do kterého jsme
přimíchali 60 g cukru a 60 g jemné zavařeniny. Sníh musí pokrývat stěny
i povrch dortu. Ozdobně ho rozbrázdíme vidličkou.
Takto připravený dort dáme do horké trouby a krátce ho tak necháme – jen
tak dlouho, aby na povrchu zrůžověl.
Ze 3 bílků ušleháme tuhý sníh, do něj zašleháme 70 g cukru, vmícháme
3 žloutky a pak 40 g polohrubé mouky. Ve vymaštěné a moukou vysypané
formě upečeme malý vyšší dort.
Až dort úplně vychladne, skrojíme z něj tenké víko a střed asi do dvou třetin
vydlabeme. Vydlabaný prostor naplníme vanilkovou zmrzlinou a přikryjeme
odříznutým víkem. Celý dort pokryjeme sněhem ze 3 bílků, do kterého jsme
přimíchali 60 g cukru a 60 g jemné zavařeniny. Sníh musí pokrývat stěny
i povrch dortu. Ozdobně ho rozbrázdíme vidličkou.
Takto připravený dort dáme do horké trouby a krátce ho tak necháme – jen
tak dlouho, aby na povrchu zrůžověl.
Zdroj : Fyzika
Žádné komentáře:
Okomentovat